Skype Blogs

Product News, Customer Stories and Updates from Skype

Share

Share

Virtuaalne koor TED2013’l – loomulikult Skype’i vahendusel

Kas on olemas valem suurepärase muusikaelamuse loomiseks? Meie usume, et Eric Whitacre on ühe sellise võrrandi leidnud:
100 lauljalt laval, kes pärinevad erinevatest California ülikoolidest + 30 lauljat 28st eri riigist, kes on lavale toodud Skype’i videokõnede abil = musikaalne meistriteos.

Ülalkirjeldatud virtuaalne koor tegi enda lavadebüüdi kolm nädalat tagasi TED2013 konverentsil. Whitacre, Grammy võitnud helilooja ja dirigent on tuntud paljude enda musikaalsete saavutustega, kuid tema virtuaalsete kooride seeria, mida esmakordselt näidati TEDi laval aastal 2011, on see, mis on temast teinud üldtuntud nime.

Varasemalt ei ole mitte keegi üritanud panna esinema laval otse laulvat koori koos virtuaalse kooriga, osalt seetõttu, et internetiühenduses on alati sees teatud viide. Nagu TED2013 ajaveebis kirjeldatud, “on see viide vähem kui sekund, kuid ka see võib lauldes olla üsna suur probleem.” Whitacre kohandas justnimelt sellele viitele mõeldes käesoleva esituse jaoks ühte oma varaseimat teost nimega “Cloudburst”. Aga oma silm on kuningas:

 

Nii TEDi külalised, kooriliikmed, kui ka inimesed internetis olid rabatud. Kuid kuidas siiski Whitacre sellega hakkama sai? Oleme kokku pannud väikese kaadritaguse dokumentaalvideo:

Käesolev esitlus on uusim Whitacre’i virtuaalsete kooride seerias, millega ta alustas neli aastat tagasi. Tema esimene virtuaalne koor, Aurumque, on saanud YouTube’s üle 3 miljoni vaatamise ja selles osales 185 lauljat 12st eri riigist. Virtuaalne koor 2.0, Sleep, avalikustati aprillis 2011 ja selles oli üle 2000 osalise 58st eri riigist. Kolmandas virtuaalses kooris, Water Night, osales 3746 inimest 73st riigist ja see avalikustati aprillis 2012.
Meie siin Skype’s oleme väga õnnelikud, et Eric valis justnimelt meie videokõnede tehnoloogia, et enda uusim meistriteos ellu tuua.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s