Skype Blogs

Product News, Customer Stories and Updates from Skype

Share

Share

Skype korraldab karjäärifoorumi naissoost tarkvaraarendajatele

Skype korraldab rahvusvahelise naistepäeva puhul neljapäeval, 7. märtsil kell 18:00 oma Tallinna, Akadeemia tee 15B kontoris CODESS tarkvaraarenduse foorumi naistele, mille teemaks on “Takistuste ületamine karjääriredelil liikudes”.

“Ülemaailmselt on tarkvaraarendus olnud ikka peamiselt meeste ala. Eestis oleme aga märkamas positiivset trendi – järjest rohkem naisi on tarkvaraarenduse erialaga tutvust tegemas ning Skype toetab seda igati, sest väärtustame soolist mitmekesisust nii tarkvaraarenduses kui teistel elualadel,” ütles Alexa Glick, Skype’i tehniline värbaja.

CODESS üritusel saavad toimuma interaktiivsed töötoad, arutelud ja esitlused, loomaks õhkkonda, kus naised saaksid vabalt rääkida oma isiklikest kogemustest tarkvaraarenduse erialal karjääriredelil liikumisest ning jagada tarvilikke nõuandeid, millest ka teistel õppida oleks.

Foorumil astuvad üles mitmed vähem või rohkem tuntud naistarkvaraarendajad. Teiste seas saavad sõna Jaana Metsamaa, Fortumo arendusmeeskonna juht, kes räägib õigete valikute tegemisest, ning Elina Kostabi, Skype Wallet meeskonna tarkvara arendusjuht, kelle teemaks on naiste arvu suurendamise võimalikkus tarkvaraarenduse erialal.

CODESS on vaid üks näide Skype’i ja Microsofti soolisele mitmekesisusele pühendatud tegevustest. Lisaks on veel rida teisi sellelaadseid projekte ja algatusi – näiteks pakub Microsoft tehnoloogiaprogrammi DigiGirlz, mis on suunatud keskkooliealistele tüdrukutele ning mis tutvustab karjäärivõimalikkuse tagamaid tehnoloogiasektoris. Hoidmaks oma naistöötajaid, pakub Microsoft samuti tuge näiteks kõigile värsketele emadele – neile võimaldatakse töökohal lastetoa kasutamine, võimalus on osa võtta rasedusloengutest ning –nõustamisest, jne.

Rohkem informatsiooni CODESS foorumi ja registreerimise kohta leiab lehelt http://on.fb.me/WKNcxa

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s