Skype Blogs

Product News, Customer Stories and Updates from Skype

Share

Share

Oleme Eesti üle uhked!

Skype’l on Eestiga eriline suhe – siin sündis meie tarkvara ning siin asub ka meie suurim arenduskeskus, kus Skype’i igapäevaselt edasi paremaks muudetakse. On siiani aukartustäratav mõelda, et alates selle sünnist Tallinnas ja Luksemburgis on Skype vaid üheksa aastaga teinud sadadele miljonitele inimestele üle maailma võimalikuks suhelda vabalt ka siis, kui nad on üksteisest eemal. Samal ajal oleme järeleandmatult toetanud võitlust avatud Interneti ja vaba kommunikatsiooni nimel.

Seda suurem on meie rõõm, et Skype’i „kodumaa” Eesti on pälvinud rahvusvahelises internetivabaduse pingereas esimese koha. USA inimõigusorganisatsioon Freedom House (@FreedomHouseDC) analüüsis oma kolmandas laiahaardelise uuringu Freedom of the Net 2012 raportis põhjalikult 47 erineva riigi internetivabadust ning moodustas neist seeläbi pingerea, arvestades selle koostamisel kodanike takistusi internetile ligipääsemisel, piiranguid seal leiduvale sisule ning teisi kasutajaõiguste rikkumisi. Raportit esitleval üritusel esines videokõne vahendusel ka Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves, kes märkis, et Eesti liidripositsioon on tingitud mitmetest teguritest, sealhulgas riigi tähelepanust võrdsusele (et kõigil oleks Internetile ligipääs), läbipaistvusest, mis on tänu e-valitsusele lihtsamini rakendatav, ning loomulikult riigi hoiakust väärtustada väljendusvabadust põhiõigusena.

Oleme ka Skype’i poolt antud saavutuse üle äärmiselt uhked, lootes ühtlasi, et ehk innustab see ka teisi riike üle maailma valima sama rada – tagame sõnavabaduse nii veebis kui väljaspool seda, lubades kõigil nautida piiranguteta interneti kasutamist.
Palju õnne, Eesti!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s